Fotoexpedition- till fots bland afikanska vildhundar och elefanter i  magiska Mana Pools, Zimbabwe

loading...


Mana Pools nationalpark ligger i norra Zimbabwe och kan räknas till en av de bästa safaridestinationerna i Afrika. Mana Pools nationalpark finns med på Unescos världsarvlista och lockar ofta de mest inbitna safariresenärerna med sitt spektakulära landskap, mängden av stora däggdjur och de över 350 registrerade fågelarterna. Mana Pools är bl.a. synonymt med Zambezifloden, elefanter, lejon, avlägsenhet och orörd vildmark. Det finns få andra platser där du som i Mana  Pools har möjlighet att utforska djurlivet från både land och vatten. Något som även skiljer sig från många andra safaridestinationer är möjligheten att vandra till fots, man lämnar ofta safaribilen för att fortsätta till fots och blir på så sätt inte ”bunden” till att sitta i en bil. Genom denna frihet kan man hitta ny fotovinklar samtidigt som naturupplevelsen förstås blir något helt annat. Under turen sover vi i traditionella och bekväma safaritält under den stjärnklara natthimlen utmed Zambeziflodens strand. Zambezis flodslätt fungerar som en magnet för allt djurliv i Nationalparken denna tidpunkt på året och på så sätt finns djuren omkring oss hela tiden under vår vistesle i parken.

Gruppen blir liten, 6 personer exklusive reseledare och guide. Resan arrangeras genom och leds av fotograf Lennart Hessel, www.lensman.se.  Lokal guide är Kevin Linforth, professionell naturfotograf och utbildad safariguide boendes i Zimbabwe.  Zimbabwe har troligtvis de bästa utbildade guiderna i Afrika vilket borgar för ytterst kompetent guidning. Målet med fotoexpeditionen är att driva ert fotograferande framåt, fotografer av alla nivåer är välkomna. 
 


Fokus och höjdpunkter under resan

    
Reseinformation  
Vid intresse för resa kontakta EcoWatch för information- resan görs i samrabete med Lensman Photography

Kostnad
 Pris: 4500 $=  ca 38 000 kr
(beroende på växlingskurs vid bokning) 
internationell flygbiljett ingår ej.

Gruppstorlek: Max 6 deltagare


Vad ingår i resans kostnad
6 nätter i Mana Pools, transport med mindre flygplan från och till Harare International Airport, helpension under safarin om inget annat anges vid bokning, professionell guidning i Zimbabwe,  park- och campingavgifter (med reservation för höjningar som i sådantfall betalas av resenären) 
 

Särskilda krav
Inga särskilda krav utöver normal kondition. Vandringarna är inte krävande då terrängen är lätt kuperad. Räkna med temperaturer på över 30 grader under dagarna. 


Boende
Vi bor i traditionella safaritält, som delas av två. Det finns varm dusch och spoltoalett som nyttjas gemensamt. 

 
Kläder och personlig utrustning
Information ges vid bokning

Fotoutrustning
Information ges vid bokning

Anmälan
Fyll i  intresseanmälan längst ner till vänster  eller via boka resa i menyn längst upp så blir du kontaktad

 

Ett av Afrikas mest hotade hunddjur
Stort fokus kommer att ligga på att försöka få möjlighet att fotografera den sällsynta afrikanska vildhunden som har en tillflyktsort i Mana Pools. Vid tidigare resor har det funnits tillfälle att närma sig dessa vackra och sociala djur till fots vilket ger möjlighet att fotografera dem från marknivå. Det ger ett unikt perspektiv in i deras värld. Att få se de afrikanska vildhundarna är något som ska ses som ett stort privilegium, många flitiga safariresenärer gör åtskilliga safariresor till områden där de finns men lyckas ändå aldrig att få se dem. Vår lokala guide har god kännedom över vildhundarnas rörelsemönster vilket ger goda förutsättningar. Vi reser dessutom under rätt period på året då de oftast har valpar. Med valpar håller de sig inom ett mer begränsat område vilket gör de det lättare att hitta dem. 

De dansande elefanterna
I Mana Pools finns några unika elefantjurar som vi hoppas få stifta bekantskap med. Dom har lärt sig att resa sig upp på bakbenen för att nå de godaste grenarna i lövverket. Att få chans att se och fotografera dessa herrar som balanserar på två ben är defenitivt något unikt och som skiljer sig från de vanliga mötena med elefanter på savannen.

Möt Afrika till fots
Möjligheten att få vandra till fots i en av de mest fantastiska platserna i Afrika är inte bara en unik upplevelse utan ger också fantastiska möjligheter när det gäller fotograferandet. Det som skiljer Mana Pools från andra destinationer är att de större däggdjuren är vana vid att människor rör sig i naturen. Det gör att man här kan komma riktigt nära om man respekterar djuren utan att vara påträngande. Man får även chansen att verkligen utforska Afrika och lära sig mer om spårning och andra deltaljer som man lätt missar från en safaribil.  Att uppleva den afrikanska bushen till fots är något helt annat än den upplevelse man får från en bil, en genuin natur och fotoupplevelse helt enkelt!
 


Program                                                                                                                                                                                 

Vi möts på flygplatsen i Harare innan avfärd med mindre flygplan mot Mana Pools National Park, beräknad flygtid ca 1h. När vi landar i Mana Pools möts vi upp av vår guide som tar oss till tältlägret, vårt basläger under fotoexpeditionen, vi kommer  från och med nu att  befinna oss i fält med djur runt oss dygnet runt. Efter att fräschat upp oss lite efter resan, äter vi en lätt lunch samt fyller på vårt vätskeförråd för att sedan bege oss ut på en första safari. Innan vi beger oss iväg så får vi en säkerhetsgenomgång på vad man skall tänka på då vi nu befinner oss som gäster i vildmarken.  Kommande dagars program detaljplaneras inte utan bestäms från dag till dag, tillsammans med guiden. Det kommer vara aktiviteter både på för- och eftermiddag och målet är alltid att maximera tiden med djuren. Vårt främsta mål är den utrotningshotade afrikanska vildhunden samt de stora ikoniska djuren så som elefant, lejon, leopard & buffel. Fokus kommer vara att arbeta med de djur som vi finner och inte rusa från plats till plats. Kvalitet är bättre än kvantitet. På hemresedagen gör vi en kortare morgontur innan vi åker tillbaka till lägret för att fräscha upp oss inför avfärden mot flygplatsen där vårt flygplan väntar för vidare färd mot Harare och den internationella flygplats. 
 

GAlleri- Mana Pools National ParkOm du vill veta mer om resan så skicka gärna en intresseanmälan så får du mer information om resanKarta- Zimbabwe, Mana Pools national park