RESOR MED FOKUS PÅ BJÖRN 

Alaska
Alaska, tre gånger så stort som Sverige med mycket att erbjuda. Här finns en rik fauna, vill man skåda eller fotografera björn hör det till en av världens bästa platser. Katmai National Park i Alaska som vi för det mesta riktar resorna till hör till ett av de björntätaste områdena i världen och erbjuder helt fantastisk björnskådning. Naturen är spektakulär; vulkaner, stränder, grässlätter, glaciärer och älvar som smälter samman på en yta stort som hela Skåne. Björnarna är här unikt toleranta inför människors närvaro eftersom björnarna har varit fredade under en lång tid. Resor till Katmai National Park kombinerat med andra platser i Alaska arrangeras årligen och kan även utöver förbestämda datum arrangeras och sys ihop efter önskemål. Vi är specialiserade på fotoresor men arrangerar även vid förfrågan resor för de som bara är mer allmänt intresserad av att få uppleva och skåda grizzlybjörn i sin naturliga miljö.
 

Svalbard
Svalbard är storslaget med sin arktisk vildmark. Djurlivet är förhållandevis rikt för att vara på denna breddgrad. På Svalbard kan man  få  uppleva isbjörn i dess naturliga miljö. Under vårvintern rör sig isbjörnarna på isarna nära kusten på jakt efter nyfödda sälkutar,  man har då stor chans att få observera dem jaga på isen. Longyearbyen som är utgångspunkten för turerna är lätt att ta sig till med flyg.  EcoWatch arrangerar årligen expeditioner till Svalbard.
 

Isbjörnfotoexpedition vårvinter med skoter & hundspann

Denna expedition ger dig en unik chans att få utforska Svalbards fantastiska fauna och att få skåda och fotografera isbjörn i dess naturliga miljö. Vårvintern hör till en intressant period i isbjörnarnas liv, det är parningstid med stora hannar som uppvaktar honor. Honorna som fått ungar har även nyligen kommit ut med sina ungar från idet som man med lite tur kan få se. 
Läs mer >>

   

Fotoexpedition/ isbjörnsafari med båt längs Svalbards packis 

Under seglatsen fokuserar vi främst på att skåda och fotografera isbjörn. Isbjörnarna rör sig ofta i närheten av öppet vatten på packisen på så sätt kan man få uppleva isbjörn på nära håll även med båt. Man kan med lite tur få se de jaga säl vilket är en otroligt mäktig upplevelse. Seglatsen ger oss också möjligheten att få uppleva Svalbards övriga fantastiska fauna, såsom den för Arktis typiska valrossen.
Läs mer>>Kanada
Kanada består till en stor del av vildmark inte minst de nordligaste delarna av Kanada. Våra resor till Kanada erbjuder helt unika upplevelser och fotomöjligheter.  Det område vi specialiserat oss på i Kanada under en längre tid är Great Bear Rainforest som ligger inbäddat  mellan Stilla havet och British Columbias västkusts bergkedja. Great Bear Rainforest tillhör  idag ett av de sista större områden med gammal tempererad regnskog som finns kvar i världen ( ca 2 miljoner hektar). Området är hem för tusentals arter av växter, fåglar och djur. BC:s kustområdes regnskogar har den högsta biomassa (den totala mängden eller massan av organismer i ett givet område) per hektar av alla ekosystem på jorden! I den frodiga regnskogen står 1000-åriga cederträn och upp till 90-meter höga sitkagranar. Näringsrika laxälvar och bäckar strömmar genom dalbottnarna som ger föda till en mängd djur så som späckhuggare, örnar, varg, svartbjörn, grizzly, och förstås även till de sällsynta och mystiska vita kermode (spirit) björnarna. Vårt fokus under våra resor til området ligger på att få chans att fotografera de mytomspunna vita björnarna och områdets speciella kustvargar. 

RESOR BORTOM BJÖRNMARKERNA